Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Диетолог арықтауға көмектесетін өсімдік түрін атады

Диетолог Татьяна Залетова жалбыздың тәбетті төмендететін қасиеті бар болғандықтан арықтауға көмектесетінін айтты, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.

Диетологтың айтуынша, адамдардың көпшілігінде артық салмақтың негізгі себебі болып табылатын тамақтың дәмділігін ұзақ уақыт сезіну әдеті бар. Бұл артық тамақтануға әкеліп соғады.

"Ләззаттанудың ең оңай көзі тамақ. Бірақ аз мөлшерде жеген тағамнан көбірек ләззат алудың жолы бар. Ол үшін тамаққа немесе сусынға жалбыз қосу жеткілікті", - деп атап өтті Залетова.

Тамақтан ләззат алу сезімі, атап айтқанда, денеде бақыт гормондарының бірі эндорфиннің өндірілуіне байланысты туындайды. Маманның айтуынша, жалбыздың құрамында осы гормонның бөлінуіне ықпал ететін зат бар.



"Жалбыздың құрамында ментолды эфир майы бар. Ментолдың артықшылықтарының бірі - эндорфиндердің түзілуін және бөлінуін ынталандырады. Бұл гормон біздің көңіл-күйімізді реттеуде маңызды рөл атқарады. Соның ішінде тою мен ашығуды сезінуге жауапты. Тиісінше, жалбыз жеген кезде миымызда реакция пайда болып, бізде қандай да бір қуанышты және жағымды оқиға болды деген сезім туындайды. Бұл көп мөлшерде тамақ жеуден болатын қуаныш сезімін алмастыра алады", - деп түсіндірді Татьяна Залетова.

Талқылау