Көңіл-күйді түсіретін тағамдар аталды

Ресейлік диетолог Елена Соломатина көңіл-күйді нашарлататын өнімдердің тізімін атады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі. 

Тортты қалай дұрыс таңдау керек? Мамандар кеңесі

Оның пікірінше, ең алдымен эмоционалды жағдайға қант әсер етуі мүмкін.

"Қант көп болған соң, инсулин де көп бөлінеді. Қан ағымындағы глюкозаның деңгейі тез төмендейді, ал адам өзін шаршап, ашуланшақ сезінеді, ол бүкіл әлемді жек көруге дайын. Ашуланшақтық пен нашар көңіл-күй арқылы адамда қанттың жоғарылағанын анықтауға болады", - деді ол.

Соломатина, ең алдымен, мұндай "өзгерістер" қарапайым қантты - кәмпиттер, кондитерлік өнімдер, жоғары сұрыпты ұн, тазартылған астықты жиі тұтынатын адамдарда пайда болуы мүмкін екенін атап өтті.

Көңіл-күйдің нашарлауына әкелетін тағы бір тағам - құрамында транс майлары бар тағамдар.

"Печенье, бәліштер, тіпті нан, оларға қосатын маргарин де жаман көңіл-күйді тудыруы мүмкін, өйткені олар жасуша мембранасы мен жүйке талшықтарын бұзады", - деді Соломатина.

Сондай-ақ, ол энергетикалық сусындардан бас тартуды ұсынды. Олардың орнына табиғи кофені пайдаланған жөн. Сарапшы энергетикалық сусындардың сергектік әсері қысқа мерзімді екенін, кейін бірден көңілшектік пен ұйқышылдық басталатынын атап өтті.

Талқылау
Пікір
Қазір оқып жатыр
Çàãðóçêà...
Қазір оқып жатыр