Балмұздақ пен тамақ ауруы арасындағы байланыс туралы миф теріске шығарылды
Ангина кезінде бірнеше қасық балмұздақ жеу, тіпті ол суық болған кезде де, адамға ешбір зиян тигізбейді, керісінше көмектеседі. Бұл туралы жалпы практика дәрігері Ирина Добрецова мәлімдеді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агентігі.

Оның айтуынша, бұл тәтті тамақтағы ауруды жеңілдетеді, демек, көңіл-күйді жақсартады.
"Кез келген суық тағамдар, соның ішінде балмұздақ қабынуды тыныштандыруға және зардап шеккен аймақтағы ауруды басуға көмектеседі. Бұл әсер уақытша, бірақ сезіледі", - деді Добрецова.
Шындығында, қате түсінікке қарамастан, тыныс алу жолдарының ауруы аяздан емес, патогендік бактериялардан туындайды. Мысалы, егер сатушылар балмұздақты жөнсіз бірнеше рет ерітіп, қайта қатыратын болса, онда стрептококк пайда болады, сол тамақ ауырына алып келеді.
"Адамдар келсе айт, жылауға дайындалайық": Қазақстандықтар жаназа кезінде бастан кешірген жағымсыз жайттары туралы баяндады
Желі қолданушысы: "Қазақтың жерлеу рәсімін жек көремін"
Не себепті Қазақстанда туу көрсеткіші Ресейден жоғары? Сарапшылар мұның пайдасы мен зиянын айтып берді
Демограф: “Жастар арасында child free ұстанымына бет бұру үрдісі бар”