Басты жаңалықтар
Балмұздақ пен тамақ ауруы арасындағы байланыс туралы миф теріске шығарылды
Ангина кезінде бірнеше қасық балмұздақ жеу, тіпті ол суық болған кезде де, адамға ешбір зиян тигізбейді, керісінше көмектеседі. Бұл туралы жалпы практика дәрігері Ирина Добрецова мәлімдеді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агентігі.
Оның айтуынша, бұл тәтті тамақтағы ауруды жеңілдетеді, демек, көңіл-күйді жақсартады.
"Кез келген суық тағамдар, соның ішінде балмұздақ қабынуды тыныштандыруға және зардап шеккен аймақтағы ауруды басуға көмектеседі. Бұл әсер уақытша, бірақ сезіледі", - деді Добрецова.
Шындығында, қате түсінікке қарамастан, тыныс алу жолдарының ауруы аяздан емес, патогендік бактериялардан туындайды. Мысалы, егер сатушылар балмұздақты жөнсіз бірнеше рет ерітіп, қайта қатыратын болса, онда стрептококк пайда болады, сол тамақ ауырына алып келеді.
Талқылау

"Саусақтары күйіп, денесі құрысып қалды": Талдықорғанда Kaspi терминалын ұстаған баланы тоқ соқты (видео)
Жетісу облысының полиция департаменті қылмыстық іс қозғалғанын мәлімдеді

"Күн сайын 20 000 теңге беруге уәде еткен": Қазақстандық азамат ИП-сын жалға беріп, енді түрмеге түсуден қорқып жүр
Жеке кәсібін қолдануға алған алаяқтар оған өтемақы ретінде күн сайын 20 000 теңге беруге уәде берген