Дәрігерлер жылытуға болмайтын тағамдар тізімін жариялады
Мамандар қайтадан жылытып, ауқаттануға болмайтын тамақтардың тізімін жария етті.

Олардың айтуынша, қызылша, ет, саңырауқұлақ, тауық жұмыртқасы өнімдерінен жасалған тамақтарды жылыту зиян. Сондай-ақ, картоп қосылған тағамдарды да екінші қайтара қысқа толқынды пешке салуға болмайды екен.
Қайта жылытылған тамақ өз бойындағы пайдалы қасиеттерден айырылып, зиянды тағамға айналып шыға келеді екен. Мысалы, қыздырған кезде қызылша дәрумендерден, ет дәмінен ажырайды. Ет ұзақ қорытылатын тамақ түріне жататындықтан, оны қайта жылытып жеу тіпті қауіпті де болуы ықтимал.
Ал қайта қыздырылған жағдайда саңырауқұлақ ақуыздан айырылса, картоптың бойындағы крахмалдар жоғалып кетеді екен. Мұның барлығы әрине жоғарғы температураның кесірінен орын алады.
Оқи отырыңыз >>>
Ашқарынға қандай асты жеуге болмайтынын біле жүріңіз
Талқылау
“Қазақ әйелін аяққа таптайды, байлар жарысады: Тоқал алуды заңдастырудың соңы неге әкеп соғады?
Депутат Абзал Құспан тоқал алуды заңмен реттеу қажет екенін айтқан еді
Қазақстанда Coca Cola мен Pepsi сусындарының өндірісі тоқтай ма: Желіде жұртшылық алаңдаушылық танытты
Тұтынушы: "Енді бізге "Кола" Өзбекстаннан әкелініп жатыр екен"