"Күнделікті қолданамыз": Көру қабілетін қатты бұзатын екі өнім аталды
Окулист Уитни Селтманның айтуынша, көз саулығы үшін ең нашар өнімге макарон мен нан жатады. Дәрігер бұл тағамдардың көмірсулар мен қандағы қант деңгейін арттырып, көздің тор қабығындағы көру өткірлігін төмендететінін түсіндірді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Маман арнайы диетаның адам ағзасына қаншалықты әсер ететінін айта отырып, ұн өнімдерінің кері әсерін түсіндірді.
Бұл өнімдер жасқа байланысты дегенерацияны мезгілінен бұрын арту қаупін туындатады. Ал қалыпты жағдайда бұл процесс 50-60 жас аралығындағыларға тән. Осыған орай адамда оқу мен көру барысында мәселелер туындап, галлюцинациялардың пайда болуы мүмкін.
Қандағы қанттың көтерілмеуі үшін ақ нан мен макарондарды дәнді сорттағылармен алмастырған дұрыс. Сондай-ақ маман көпшілікке құрамында натрийдің көп болуына байланысты өңделген еттен бас тартуға кеңес береді.
Бұған дейін британдық маман Найджел Бест жасқа байланысты көру қабілетінің нашарлауына қарсы тұратын екі өнімді атаған болатын. Олар – киви мен қабықты бұрыш.
Талқылау

Радикализмнен қорғанудың жолы – иммунитет қалыптастыру: Теріс ағымнан сақтануда діни білімнің маңызы қандай
Әл-Фараби Болатжан: “Надандық бар жерде радикалдық ағым кең етек жая бастайды”

"Несиенің пайыздық мөлшерлемесі азаяды": Сарапшы коммерциялық банктер тұрғын үй жинағын енгізсе қандай өзгерістер болатынын айтты
Сарапшы: "Бұл ұзақ мерзімді перспективада банктік жүйеге де оң әсер етеді. Уақыт өте келе қаржыландыру арзандайды, яғни ставкалар төмендеп, неғұрлым қолайлы деңгейге жетеді”