Тауық етінің жеуге болмайтын бөліктері аталды
Тауық еті - көптеген адамның ас мәзіріндегі өте танымал тағам, бірақ бұл құстың кейбір бөліктерін жеу денсаулыққа айтарлықтай зиян тигізуі мүмкін.
Бұл туралы Қытайдың Sohu порталы жазды. Материалдың авторы тауық өкпесін, тауық құйрығын, құс басы мен терісін пайдаланудан аулақ болуды ұсынады.
"Өкпеде паразиттер мен бактериялар көп. Жоғары температурамен емдеуден кейін де олардың тек жоғары температураға сезімтал бөлігін алып тастауға болады. Алайда өкпеде жиналатын жоғары температураға төзімді бактериялар да аз емес. Адам ағзасына енгеннен кейін олар жайсыздықты тудырады. Тіпті реакция болмаса да, бұл жасырын қауіп, сондықтан тауықтың өкпесін жеуге кеңес бермейміз", - делінген мақалада.
Тауық құйрығында көптеген паразиттер мен бактериялар бар, бұл нәжіс шығаратын жер.
"Егер сіз тауықтың құйрығын көп жесеңіз, онда денеңізге зиян тигізесіз. Сондықтан тауықтың бұл бөлігі қаншалықты дәмді болса да, өз денсаулығыңыз үшін оны аз жегеніңіз абзал", - деп кеңес берді маман.
Тірі тауық тамақтанып жатқанда, оның басында кейбір пайдалы емес заттар жиналуы мүмкін.
"Бір-екі тауықтың басын жеудің ешқандай әсері болмауы мүмкін, бірақ егер оларды көп мөлшерде жесеңіз, онда ет құрамындағы зиянды заттар сіздің денеңізге түсіп, денсаулығыңызға кері әсерін тигізеді", - деп жазады басылым.
Тауық терісіне келетін болсақ, көптеген адамдар оның құрамында көп мөлшерде пайдалы коллаген бар деп ойлайды. Алайда, шын мәнінде, тауық терісінде коллаген өте аз және оны елемеуге болады.
"Айта кету керек, терінің құрамында майдың мөлшері көп. Сонымен қатар, оның бетінде көптеген паразиттер мен бактериялар жасырынады, оны көп жесеңіз де, бұл денеге ешқандай пайда әкелмейді", - деп қорытындылады мақала авторы.