Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Мамандар қан қысымын түсіретін жеміс шырынын анықтады

Жалбыз шырынын ұзақ уақыт тұтыну жоғары қан қысымын төмендетеді және қан тамырларының жұмысын жақсартады.

Мұны Хельсинки университетінің эксперименталды зерттеу нәтижелері дәлелдейді.

Жалбыз полифенолдарға бай, ол жүрек-қан тамырлары ауруларының қаупін азайтады. Қарақат, мүкжидек және қарақат полифенолдардың көзі болып табылады. Жаратылыстану ғылымдарының магистрі Энн Кивимяки мүкжидек, мүкжидек және көкжидек шырындарының қасиеттеріне тоқталды. Егеуқұйрықтармен тәжірибе жасау кезінде ол сұйылтылған лингонриль шырыны қан қысымын едәуір төмендететінін, ал полифенолдардың жоғары концентрациясы бар шырын қан тамырларының бұзылған жұмысын жақсарта алатындығын анықтады.

Нәтижені енді қан қысымының сәл жоғары адамдарда тексеруі керек. Ғалымның айтуынша, дәрінің орнына, олардың өмір салтын өзгертуге және дұрыс тамақтануға кеңес беруге болады. Сонымен бірге, зерттеуші лингонриль шырыны дәрі-дәрмектерді толығымен алмастырмауы керек, тек жалпы терапияға қосымша ретінде қызмет ететінін ескертті.


Қан қысымы: Қалай дұрыс өлшеу керек, жас бойынша нормалары және нормадан ауытқу себептері

Талқылау