Маман миға ең зиянды өнімдер туралы айтты
Дұрыс тамақтанбау адам ағзасындағы басқа мүшелерден гөрі миға көбірек зиян тигізеді. Бұл туралы Корнелл университетінің неврология және радиология кафедрасының доценті Лиза Москони айтты, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Лиза Москонидің айтуынша, құрамында жануарлардан алынатын қаныққан майлар бар өнімдер жүрек-тамыр жүйесі аурулары мен танымдық проблемалардың даму қаупін арттырады.
"Біз майлы, тәтті тағамдарды жеп, енжарлық, мидың бұлдырлығы және ұйқышылдық сияқты белгілерді сезінгенде, бұл белгілер асқазанда емес, мида пайда болады", - деді маман.
Сонымен қатар, мұндай диета мидың функционалды және құрылымдық элементтерінің жоғалуына әкеліп соғады және оны қартаю мен ақыл-ес бұзылуларына осал етеді, деп ескертті Москони.
Теріс салдардың алдын алу үшін дәрігер антиоксиданттарға, соның ішінде С және Е дәрумендеріне, бета-каротинге, омега-3 май қышқылдарына және қабынуға қарсы В дәрумендеріне бай тағамдарды жеуге кеңес берді.
Талқылау

Радикализмнен қорғанудың жолы – иммунитет қалыптастыру: Теріс ағымнан сақтануда сақтануда діни білімнің маңызы қандай
Әл-Фараби Болатжан: “Надандық бар жерде радикалдық ағым кең етек жая бастайды”

"Несиенің пайыздық мөлшерлемесі азаяды": Сарапшы коммерциялық банктер тұрғын үй жинағын енгізсе қандай өзгерістер болатынын айтты
Сарапшы: "Бұл ұзақ мерзімді перспективада банктік жүйеге де оң әсер етеді. Уақыт өте келе қаржыландыру арзандайды, яғни ставкалар төмендеп, неғұрлым қолайлы деңгейге жетеді”