Диетолог қарбыз бен қауынның сыртын сабындап жууға кеңес берді
Ресейлік диетолог Антонина Стародубова қарбыз бен қауынды жемес бұрын, оларды жылы сумен және сабынмен жууға кеңес берді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Оның айтуынша, қарбыз бен қауын сыртындағы микробтар кескен кезде ішіне түсуі мүмкін.
“Қарбыз және қауынды жемей тұрып, сыртын жылы сабындап жуған жөн. Себебі сыртындағы микробтар кескен кезде ішке қарай түседі. Бұл микробтар өз кезегінде ішек инфекцияларына әкеп соғады. Сыртына зақым келген және қандай да бір бөгде түсті қауын-қарбыздарды сатып алудан аулақ болған дұрыс. Бұған қоса, олардың иісіне де назар аудару керек”, – дейді ол.
Диетолог қауын мен қарбыздың сыртына түрлі жәндіктер қонатынын, сондықтан да жіті тазалау маңызды екенін алға тартады.
Талқылау

"Нағыз чемпион бұлай өмір сүрмеуі керек": Күрестен бірнеше дүркін жеңімпаз болып, бір бөлмелі пәтерде тұратын әйел көптің көңілін босатты
Желі қолданушылары: "Еңбегін ел дұрыс бағалады ма? Әдеттегідей. Ұмыт қалған”

"100 мыңнан 5 миллион теңгеге дейін қаржы кетеді": Қазақстандықтар жаназа рәсіміне аста-төк дастархан жайып, шығындалатындарды сынады
Имам мен этнограф жаназаға шығындалу жөн бе деген сауалға жауап берді