Диетолог қарбыз бен қауынның сыртын сабындап жууға кеңес берді
Ресейлік диетолог Антонина Стародубова қарбыз бен қауынды жемес бұрын, оларды жылы сумен және сабынмен жууға кеңес берді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Оның айтуынша, қарбыз бен қауын сыртындағы микробтар кескен кезде ішіне түсуі мүмкін.
“Қарбыз және қауынды жемей тұрып, сыртын жылы сабындап жуған жөн. Себебі сыртындағы микробтар кескен кезде ішке қарай түседі. Бұл микробтар өз кезегінде ішек инфекцияларына әкеп соғады. Сыртына зақым келген және қандай да бір бөгде түсті қауын-қарбыздарды сатып алудан аулақ болған дұрыс. Бұған қоса, олардың иісіне де назар аудару керек”, – дейді ол.
Диетолог қауын мен қарбыздың сыртына түрлі жәндіктер қонатынын, сондықтан да жіті тазалау маңызды екенін алға тартады.
Талқылау

"Аурухана мен мәдениет үйі жоқ": Сингапурға айналуы тиіс жаңа қала Алатаудың бүгінгі жай-күйі қалай (Фоторепортаж)
Жетіген тұрғындары қала мәртебесіне үмітпен қарағанымен, шешімін күткен түйткілдер әлі де аз емес

"Салқын суға салсаң, бояуы шығады": Отандық шоу-бизнес жұлдыздарының шайы халықтың көңілінен шықпай қалды
Экономист: "Шай плантациясы жоқ елде толыққанды өндіріс болмайды"