Дәрігер қандай тағамдардың күйзеліс деңгейін төмендететінін айтып берді
Дерматовенеролог Юлия Андреанова "Вечерний Москваға" берген сұхбатында азық-түліктің кейбір түрі стресті жеңіп, эмоционалды-физикалық жағдайды қалыпқа келтіруге көмектесетінін айтты, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Оның айтуынша, мұндай өнімдерге шоколадты жатқызуға болады. Ащы шоколадты таңдаған дұрыс дейді ол.
Бұнымен қоса, жаңғақ, майлы балық және өсімдік майлары көмектеседі. Диетаға көкөніс пен жемісті қосу ұсынылады. Әсіресе стреспен күресуде сары, қызғылт сары және қызыл жемістерді жеген жөн.
Сонымен қатар маман сұлы, қарақұмық, тары ботқасын жеу керек дейді.
Күйзелістен арылу үшін ұйқы өте маңызды. D, E, A витаминдері, Омега-3, -6, -9, мырыш, магний, кальций микроэлементтері керек. Сондай-ақ, күніне 1,5-2 литр су ішу қажет.
Талқылау

Радикализмнен қорғанудың жолы – иммунитет қалыптастыру: Теріс ағымнан сақтануда сақтануда діни білімнің маңызы қандай
Әл-Фараби Болатжан: “Надандық бар жерде радикалдық ағым кең етек жая бастайды”

"Несиенің пайыздық мөлшерлемесі азаяды": Сарапшы коммерциялық банктер тұрғын үй жинағын енгізсе қандай өзгерістер болатынын айтты
Сарапшы: "Бұл ұзақ мерзімді перспективада банктік жүйеге де оң әсер етеді. Уақыт өте келе қаржыландыру арзандайды, яғни ставкалар төмендеп, неғұрлым қолайлы деңгейге жетеді”