Басты жаңалықтар
Онколог қатерлі ісіктің даму қаупін арттыратын өнімді атады
Медицина ғылымдарының кандидаты, хирург және онколог Иван Карасев қатерлі ісік ауруының даму қаупін арттыратын өнімді атады. Бұл туралы Stan.kz ақпарат агенттігі “Первый медицинский канал” YouTube-арнасына сілтеме жасап хабарлайды.
Фото: siss.ru
Оның айтуынша, майлы ет пен консервілерді бақылаусыз тұтыну колоректальды онкология жағдайларының дамуына себеп болады.
Дәрігер бұл өнімді тұтынғаннан кейін ас қорыту процесі дұрыс жүрмейтінін атап өтті.
"Ішектегі созылмалы қабынуды қолдайтын ашыту өнімдері қалады. Етті аптасына бір-ақ рет тұтынуға тырысу керек. Керісінше балық жеген жөн", - деді маман.
Айта кетейік, бұған дейін Невропатологтың чипс пен газдалған сусынның миға зиян тұсын айтқанын жазған едік. Сонымен қатар невропатолог мидың денсаулығы үшін майсыз пісірілген ет, балық, сүт өнімдерін жеуге және жеткілікті ұйықтауға кеңес берді.
Талқылау

“Партизан болған, 400-ден астам жаралы сарбазды құтқарған”: Екінші дүниежүзілік соғыста ерлік көрсеткен қазақ қыздары кімдер
Әлия мен Мәншүк "Кеңес Одағының батыры", Хиуаз Доспанова "Халық қаһарманы атанды. Бірақ есімі еленбеген, ерлік танытқан қыздарымыз көп

"Жеті жыл күттім": Алматылық жас жігіт 53 жастағы әйелдің жүрегін алғаннан кейін өмірі қалай өзгергенін айтты
Рецепиент Данияр 10 жасына келгенде ауруы асқынып, оттегі баллонын қолдануға мәжбүр болған