Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Мандарин мен шоколад жегеннен аллергия бола ма? Дәрігер жауап берді

Мандарин мен шоколадты жеу кезінде терідегі бөртпе мен оның қышуы аллергиялық реакциялар емес. Аллерголог-иммунолог Владимир Болибоктың айтуынша, бұл белгілер сирек кездеседі.

"Шындығында, көбінесе бұл гистаминнің артық болуынан пайда болатын дерматит. Ол шоколадта, какаода, барлық басқа бұршақ тұқымдастарында - жасыл бұршақ, жержаңғақ, тофу ірімшігі, бұршақ, соя, сондай-ақ кофеде болады", - деді иммунолог.

Айта кету керек, бұл өнімдерді тұтыну деңгейі әркімге әрқалай әсер етеді. Псевдоаллергия құлпынай мен бүлдірген, соның ішінде джем, компот және жеміс сусыны түрінде, сондай-ақ барлық цитрустық жемістер - мандариндер, апельсиндер, грейпфруттерді қолдану арқылы туындауы мүмкін.

Сондықтан ересектерде де, балаларда да мандарин жегеннен кейін бөртпе пайда болады, деп қосты дәрігер.

Кейбір сезімтал адамдарда ақ қырыққабатты қабылдағанда да бөртпе шығуы мүмкін. Шынайы тағамдық аллергия адамдарда да кездеседі, бірақ бұл құбылыс сирек кездеседі.

Жаңа жылдық мерекелердегі терінің реакциясы әдеттегі диетаның бұзылуымен және шамадан тыс тамақтанумен байланысты, деп түсіндірді Болибок.

Талқылау