Мамандар тәтті болмаса да, қандағы қант деңгейін арттыратын өнімдерді атады
Эндокринолог және диетолог маман Оксана Михалева тәтті ғана емес, сонымен қатар қантсыз көмірсулардың сіңу жылдамдығын көрсететін, гликемиялық индексі неғұрлым жоғары өнімдердің қандағы қант деңгейін соғұрлым тез арттыратынын айтты, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.

"Глекемиялық (ГИ) жоғары тағамдарды үнемі тұтыну метаболизмді бұзады, аштықты тудырады және майдың жиналуын белсендіреді. Сонымен қатар, ГИ жоғары тағамдардың артық болуы 2-типті қант диабетінің дамуын тудырады", – деп атап өтті дәрігер.
Жоғары ГИ тәттілерге, бидай ұнынан жасалған кондитерлік өнімдерге, күріштерге, картоптарға, кеспелерге, тез дайындалатын ботқаларға, газдалған сусындарға және т.б. өнім құрамына кіреді. Бұл топқа қарбыз, қауын, сәбіз сияқты жемістер мен көкөністер де жатады.
Көптеген дәнді дақылдар, бұршақ дақылдары, көкөністер, жидектер және қантсыз жемістер төмен гликемиялық индекске ие.
Талқылау
Халық елде жұмыс, үкімет 500 мыңға жұмыс істейтін адам жоқ дейді. Елде жоғары айлықты кімдер алады?
Жастар кеңседе отырғысы келеді, қол жұмысынан қашады
Алматыда шешек дерті өршіп тұр: Дәрігер ауру қалай тарайды және одан қалай қорғануға болатынын айтып берді
Маманның айтуынша, желшешектің көбеюіне маусым мен екпенің аздығы себеп