Қандағы қантты тез төмендететін өнім аталды
Ноқатты қолдану қандағы қанттың тез төмендеуіне ықпал етеді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Қандағы қанттың төмендеуіне ноқаттың құрамындағы ақуыз мен талшықтың көп мөлшері әсер етеді. Талшық организмге көмірсулардың сіңуін бәсеңдетеді, нәтижесінде олар баяу, оның ішінде глюкозаға дейін ыдырайды және тез жиналып үлгермейді.
Нақтырақ айтқанда, күніне ноқаттан дайындалған бір тағамды тұтыну, оны бидайға негізделген тағаммен алмастыру, алты апта ішінде қандағы қантты едәуір төмендетеді.
Сондай-ақ, мамандар өнімнің салмақтың артуына әсер етіп, глюкоза деңгейін қалыпқа келтіруге көмектесетінін атап өтті. Қолда бар мәліметтерге сәйкес, ноқатты жегенде адамдар өзін ұзақ уақыт тоқ сезінеді және зиянды тағамға деген құштарлығы төмендейді.
Талқылау

"Декретке миллионмен" дауы: Курстың негізін қалаған депутат Дәулет Мұқаевқа тексеріс жүргізіле ме?
Депутат Дәулет Мұқаев курстағы негізгі ойды түсіндіре келе, әйелдерді заңды жолды ұстануға шақырды

Енді "Отбасы Банк" монополиясы болмайды: Ипотекалық несиелендіру реформасынан қандай жақсы өзгерістер күтеміз
Сарапшы: "Бұл ұзақ мерзімді перспективада банктік жүйеге де оң әсер етеді. Уақыт өте келе қаржыландыру арзандайды, яғни ставкалар төмендеп, неғұрлым қолайлы деңгейге жетеді”