Инфаркт пен инсульттің қаупін төмендететін өнім аталды
Балды тұтыну инфаркт, инсульт немесе қатерлі ісіктің кейбір түрлері сияқты ауыр аурулардың қаупін азайтады. Бұл зерттеулер көмегімен анықталды, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Ғалымдардың пікірінше, барлық мәселе балдың құрамына кіретін антиоксиданттарда.
Айта кетейік, балда талшық, май немесе ақуыз жоқтың қасы. Алайда, оның құрамында аз мөлшерде дәрумендер мен минералдар болуы мүмкін.
Балдың көзге пайдасы дәлелденген.
Ал қант диабетімен ауыратындар балды тұтынуда абай болу керек, өйткені ол қандағы қант деңгейін жоғарылатады. Алайда, кәдімгі ақ қантпен салыстырғанда, бал организмдегі триглицерид деңгейін айтарлықтай арттыра алмайды.
Сонымен қатар, бал басқа тәттілендіргіштерге балама ретінде пайдалы.
Талқылау

"Денесін күйдіріп, саусағын сындырып, тиын жұтуға мәжбүрлеген": Балқашта ер адам 8 жасар баланы соққыға жықты деп айыпталды
Сөзінше, ер адам біреудің баласын азаптау арқылы өз бетінше жазалаған

"Ішінде тоңазытқыш, массаж орындығы, караоке бар": Қазақстандық автобустан үй жасап, қалаларды аралап жүр
Автобустың ішінде тоңазытқыш, төсек, караоке, синтезатор, шкаф - керек-жарақтың бәрі бар.