Инфаркт пен инсульттің қаупін төмендететін өнім аталды
Балды тұтыну инфаркт, инсульт немесе қатерлі ісіктің кейбір түрлері сияқты ауыр аурулардың қаупін азайтады. Бұл зерттеулер көмегімен анықталды, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Ғалымдардың пікірінше, барлық мәселе балдың құрамына кіретін антиоксиданттарда.
Айта кетейік, балда талшық, май немесе ақуыз жоқтың қасы. Алайда, оның құрамында аз мөлшерде дәрумендер мен минералдар болуы мүмкін.
Балдың көзге пайдасы дәлелденген.
Ал қант диабетімен ауыратындар балды тұтынуда абай болу керек, өйткені ол қандағы қант деңгейін жоғарылатады. Алайда, кәдімгі ақ қантпен салыстырғанда, бал организмдегі триглицерид деңгейін айтарлықтай арттыра алмайды.
Сонымен қатар, бал басқа тәттілендіргіштерге балама ретінде пайдалы.
Талқылау

Дженнифер Лопестен Real Madrid-ке дейін: Әлемдік жұлдыздардың келуі Қазақстанға қандай пайда әкелді
Желі қолданушысы: "Тез келіп үлгеріп қалыңдар. Кейін менсінбей кетуіміз мүмкін”

Қазақстандағы ең арзан қоғамдық көлік Ақтау мен Шымкент қалаларында болып шықты: Тұрғындар жолға қанша төлейді?
Талдықорғанда оқушылар мен студенттерге, сонымен қатар зейнеткерлерге жолақы тегін