Басты жаңалықтар
Инфаркт пен инсульттің қаупін төмендететін өнім аталды
Балды тұтыну инфаркт, инсульт немесе қатерлі ісіктің кейбір түрлері сияқты ауыр аурулардың қаупін азайтады. Бұл зерттеулер көмегімен анықталды, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Ғалымдардың пікірінше, барлық мәселе балдың құрамына кіретін антиоксиданттарда.
Айта кетейік, балда талшық, май немесе ақуыз жоқтың қасы. Алайда, оның құрамында аз мөлшерде дәрумендер мен минералдар болуы мүмкін.
Балдың көзге пайдасы дәлелденген.
Ал қант диабетімен ауыратындар балды тұтынуда абай болу керек, өйткені ол қандағы қант деңгейін жоғарылатады. Алайда, кәдімгі ақ қантпен салыстырғанда, бал организмдегі триглицерид деңгейін айтарлықтай арттыра алмайды.
Сонымен қатар, бал басқа тәттілендіргіштерге балама ретінде пайдалы.
Талқылау

“Партизан болған, 400-ден астам жаралы сарбазды құтқарған”: Екінші дүниежүзілік соғыста ерлік көрсеткен қазақ қыздары кімдер
Әлия мен Мәншүк "Кеңес Одағының батыры", Хиуаз Доспанова "Халық қаһарманы атанды. Бірақ есімі еленбеген, ерлік танытқан қыздарымыз көп

"Жеті жыл күттім": Алматылық жас жігіт 53 жастағы әйелдің жүрегін алғаннан кейін өмірі қалай өзгергенін айтты
Рецепиент Данияр 10 жасына келгенде ауруы асқынып, оттегі баллонын қолдануға мәжбүр болған