Диетолог шөлді қандырудың ең жақсы әдісін атады
Диетолог Елена Соломатина ең жақсы шөлді қандыратын әдіс, асхана суын ішуге кеңес берді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Оның айтуынша адамдар жиі шөлді тәтті шырын көмегімен қандыруға тырысады. Бірақ бұл керісінше құрамында қанты бар, тәтті сусындарға құмарлықты арттырып, одан сайын шөлдете түседі. Ыстық күнде минералды мөлшері орташа кәдімгі ас суын тұтынған дұрыс", - деді ол маман.
Соломатина газды сусындардың асқазан-ішек жолдарының шырышты қабығын тітіркендіретінін және қанттың сіңуі әлдеқайда жылдам жүретінін қосты.
Талқылау

"Қанды Қаңтар" алдында газ бағасын көтеруді қолдаған мұнай сарапшысы тағы сынға қалды: Енді жолақыны қымбаттатуды ұсынды
Сарапшы Олжас Байділдиновтің айтуынша, қазіргі субсидиялау жүйесі тиімсіз

"Неге сонша нақұрыс болдыңдар": Желіде қазақтарды "құлдар" деп қорлаған әйелге шағым түсті
Әйелдің пікірінше, қазір Қазақстанда толыққанды орта, ал тіпті, жоғары білімді қазақ тілінде алу мүмкіндігі шектеулі