Мамандар қуырылған тамақтардың ішіндегі ең зияндысын атады
Диетолог Михаил Гинзбург қуырылған тамақтардың ішіндегі денсаулыққа ң зияндысын атады. Бұл туралы Stan.kz ақпарат агенттігі "Вечерняя Москва" басылымына сілтеме жасап хабарлайды.

Гинзбургтың сөзінше, қуырылған қызық ет денсаулыққа аса зиян.
"Әсіресе, шеттерін қатты күйдіріп жіберсе, канцерогендер көп мөлшерде түзіледі. Сондықтан егер еттің бұл түрін жегіңіз келсе, қатты қуырылмағанын таңдаңыз", – деді ол.
Ал Дарья Русаковтың айтуынша, азық-түлікті қуырған кезде құрамындағы пайдалы заттарынан айырылады. Сондықтан қуырылған тағамдардан бас тартқан жөн дейді.
"Қуырылған тамақтан келетін зиянды азайту үшін арнайы жабыны бар табаны қолданып, май қоспау керек. Қазір арнайы аэрогрильдер мен керамикалық жабыны бар табалар бар. Соның арқасында май қосудың керегі болмайды", – деп түсіндірдәрігер-диетолог.
Екі күнде үш рет төтенше жағдайда қонды: Авиация сарапшысы қыс мезгілінде ұшудың қаншалық қауіпті екенін айтты
Абыл Кекілбаев төтенше қонулар авиакомпанияларға тек ерекше жағдайда ғана жасалатынын айтты
Қолданыста жүргеніне 50 жылдан асқан: Астанадан ұшқан қазақстандық ұшақтағы түсқағазды көріп жағасын ұстады (видео)
Желі қолданушысы: "Қатты дыбыстан құлақ бітіп қалды, ұшақ қирап қалатындай көрінді"