Мамандар қуырылған тамақтардың ішіндегі ең зияндысын атады
Диетолог Михаил Гинзбург қуырылған тамақтардың ішіндегі денсаулыққа ң зияндысын атады. Бұл туралы Stan.kz ақпарат агенттігі "Вечерняя Москва" басылымына сілтеме жасап хабарлайды.
Гинзбургтың сөзінше, қуырылған қызық ет денсаулыққа аса зиян.
"Әсіресе, шеттерін қатты күйдіріп жіберсе, канцерогендер көп мөлшерде түзіледі. Сондықтан егер еттің бұл түрін жегіңіз келсе, қатты қуырылмағанын таңдаңыз", – деді ол.
Ал Дарья Русаковтың айтуынша, азық-түлікті қуырған кезде құрамындағы пайдалы заттарынан айырылады. Сондықтан қуырылған тағамдардан бас тартқан жөн дейді.
"Қуырылған тамақтан келетін зиянды азайту үшін арнайы жабыны бар табаны қолданып, май қоспау керек. Қазір арнайы аэрогрильдер мен керамикалық жабыны бар табалар бар. Соның арқасында май қосудың керегі болмайды", – деп түсіндірдәрігер-диетолог.
Талқылау