Ғалымдар ет, қант және газдалған сусындардың қауіпті екенін айтты

Гарвард қоғамдық денсаулық сақтау мектебінің ғалымдары созылмалы қабыну және жүрек-қан тамырлары ауруларының пайда болуына қандай тағамдар әсер ететінін анықтады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі life.ru басылымына сілтеме жасап. 

Қызыл және өңделген ет, тазартылған қант пен дәнді дақылдар, қантты газдалған сусындар бар диета қауіпті.

Талдау үшін доктор Джун Ли бастаған мамандар қандағы қабыну биомаркерлерінің санын бағалау негізінде тамақтану индексін жасады. Жалпы алғанда, ғалымдар қабыну биомаркерлерін күшейтетін 18 тағамды анықтады.

Егер адам осы тағамдарды тұтынатын болса, олардың жүрек ауруының қаупі 46% -ға, ал инсульт қаупі 28% -ға артады. Бұл статистика дене салмағының индексіне, физикалық белсенділікке, поливитаминді қолдануға және отбасылық жүрек ауруының тарихына негізделген.

Диетаңызға құрамында антиоксиданттар мен талшықтар бар тағамдарды қосу арқылы тәуекелді азайтуға болады. Қырыққабат, шпинат, рукола, асқабақ, бұршақ, сәбіз, сары бұрыш, кофе, шай және шарап. Арнайы топқа грек жаңғағы жатады, олар қабыну биомаркерлерінің деңгейін едәуір төмендетеді.

Талқылау
Пікір
Қазір оқып жатыр
Çàãðóçêà...
Қазір оқып жатыр