Дәрігер артық салмақтан арылуға арналған тағамдар комбинациясын айтты
Диета кезінде төмен калориялы тағам қалыпты салмақты сақтаудың негізгі ережесі емес. Өнімдерді дұрыс біріктіре білу де әлдеқайда маңызды, деп түсіндірді гастроэнтеролог. Бұл жөнінде Stan.kz ақпарат агенттігі хабарлайды.
Оның айтуынша, тұрақты аштық сезімі тек калориясы аз тағамдарды тұтынатындарға тән. Бұл күйде адам шыдай алмай, одан да көп жей бастайды. Тамақтануда табақ деп аталатын принципті қолданған дұрыс, ол бойынша өзіңізге ұнайтын тағамдардың мәзірін жасаңыз. Мысалы үшін, палауды былай жеуге болады: бір жағында - ет және көп сәбіз қосылған палау, ал екінші жағында - кез келген салат.
- Диетолог авитаминозға қарсы ең жақсы жемістер тізімін атады
- Дәрігер жұмыртқаны қолданбас бұрын жуудың маңыздылығын түсіндірді
"Егер сіз тағамды тәрелкенің ережелеріне сәйкес дәл ұйымдастырсаңыз, онда бөліктің жартысында талшықтың қандай да бір түрі немесе олардың комбинациясы болуы керек. Мысалы, салат, көкөніс бұқтырмасы, киви және көкөніс гарнирі. Егер екінші жартысында - көкөніс гарнирі болса, қуырылған ет қосуға болады", - деп түсіндіреді диетолог.
Артық салмақ жинамас үшін адам күніне үш рет тамақтануы керек және тамақтану арасында ұзақ үзіліс болған кезде бір тағамдарды сақтау керек. Мысалы, түскі асты 12:00-ден 13:00-ге дейін ішетіндерге ақуыз-май өнімі мен талшықтары бар тағамдар қажет. Ал түскі астың уақыты ұзарса, екінші таңғы асты шамамен сағат 11:00-ден 12:00-ге дейін енгізген дұрыс.