Мамандар мейрамханалардағы ең қауіпті тағамдарды атады
Роспотребнадзор мейрамханалардағы денсаулыққа зиян тигізуі мүмкін ең қауіпті тағамдарды атады.
Мейрамханаға келушілер уландыруы мүмкін немесе инфекцияны майонез мен қаймақ, қаймақ десерттері және тартылған ет өнімдеріне, орамалар, пасталар немесе котлеттерге тапсырыс бергенде жұқтыруы мүмкін. Денсаулықты зақымдауға желли мен шавараны қолдану да себеп болуы мүмкін.
Роспотребнадзор бактериялар мен вирустар көбінесе нашар жуылған көкөністер мен жемістердің бетінде тіршілік етеді дейді. Бөлім сонымен қатар мейрамханалардағы тамақтан уланудың ең көп кездесетін диагноздарын атады - бұл йерсиниоз, сальмонеллез, кампилобактериоз, А гепатиті, дизентерия, ротавирус және норовирустық инфекциялар.
Дәрігерге хабарласқаннан кейін жәбірленушілер мейрамхана иесіне шағым жаза алады: бұл үшін чекті немесе банктен үзінді көшірмені сақтау маңызды. «Сіз медициналық анықтаманы алуыңыз керек. Бұл мейрамхананың түскі асы мен улану арасындағы себептік байланысты көрсететіні өте қажет», - деп атап өтті Роспотребнадзор.
Бұған дейін департамент ресейліктерге жаңа жылдық мерекеден кейін қалған салаттар мен басқа да тағамдардың қаупі туралы ескерткен болатын. Денсаулық сақтау министрлігінің штаттан тыс диетологы Виктор Тутян түсіндіргендей, тамақ пісіргеннен кейін 18 сағаттан астам уақыт сақталатын тағамнан улану оңай.
Роспотребнадзорда түсіндірілгендей, мұндай өнімдер микрофлора үшін «жақсы өсіру алаңы» болып табылады, ол сонымен қатар жұқпалы ауруларды тудыруы және улануға әкелуі мүмкін.