Маман қант деңгейін қалыпқа келтіретін өнімдерді атады
Америкалық диетолог Мэри Сабат қант деңгейіне оң әсер ететін өнімдерді атады деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
She Finds басылымына берген сұхбатында диетолог қант деңгейін қалыпқа келтіру үшін құрамында жасұнық көп өнімдерді жеу керегін айтты. Мұндай өнімге сұлы қауызы жатады екен, ол көмірсудың қорытылуын тежеуге көмектеседі. Сұлы қауызымен ақуыз бен пайдалы майларды қосып тұтынуға болады.
Сонымен қатар қырыққабат, асжапырақ, жапырақты көкөністерде қант деңгейін қалыпқа келтіруге көмектеседі екен. Сондай-ақ жаңғақ пен пісте де қанттың сіңірілуін баяулатады.
Бұдан бөлек маман ас қорытуға пайдалы өнім ретінде грек йогуртын да атады. Оның құрамында ақуыз, май мен пробиотиктер көп.
Талқылау

Үлескерлерге қатысты заң өзгереді, Трамптың 25%-дық баж салығы күшіне енеді: Қазақстанда 1 тамыздан бастап не өзгереді
1 тамыздан бастап үлескерлерге салынып жатқан ғимараттардағы тұрғын үй үшін қолма-қол ақша төлеуге тыйым салынады

“Келіндік міндетім жоқ, үй шаруасын 5 қызметші атқарады”: Үнді жігітіне тұрмысқа шыққан қазақ қызы ерекше өткен тойы мен салты туралы айтып берді
Айгерім: “Келіндік міндетім жоқ, үй шаруасын 5 қызметші атқарады”