Маман қант деңгейін қалыпқа келтіретін өнімдерді атады
Америкалық диетолог Мэри Сабат қант деңгейіне оң әсер ететін өнімдерді атады деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.

She Finds басылымына берген сұхбатында диетолог қант деңгейін қалыпқа келтіру үшін құрамында жасұнық көп өнімдерді жеу керегін айтты. Мұндай өнімге сұлы қауызы жатады екен, ол көмірсудың қорытылуын тежеуге көмектеседі. Сұлы қауызымен ақуыз бен пайдалы майларды қосып тұтынуға болады.
Сонымен қатар қырыққабат, асжапырақ, жапырақты көкөністерде қант деңгейін қалыпқа келтіруге көмектеседі екен. Сондай-ақ жаңғақ пен пісте де қанттың сіңірілуін баяулатады.
Бұдан бөлек маман ас қорытуға пайдалы өнім ретінде грек йогуртын да атады. Оның құрамында ақуыз, май мен пробиотиктер көп.
"Мәйітін алып келуге 2 апта кетеді": Вьетнамға қызымен демалуға барған қазақстандық әйел көз жұмды
Турагенттіктің айтуынша, ертесі оған әйелдің қызы хабарласып, анасының көзін ашпай жатқанын айтқан
"Семіз екенімізді білеміз, айта берудің қажеті жоқ": Қазақстандықтар қоғамда толық адамдарға ашық қысым көрсетілетініне шағымданды
Алматылық: “Мә, қайда өсіп бара жатсың, дәу боп кеткенсің ғой” деу қаншалықты орынды?"