Маман қант деңгейін қалыпқа келтіретін өнімдерді атады
Америкалық диетолог Мэри Сабат қант деңгейіне оң әсер ететін өнімдерді атады деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
She Finds басылымына берген сұхбатында диетолог қант деңгейін қалыпқа келтіру үшін құрамында жасұнық көп өнімдерді жеу керегін айтты. Мұндай өнімге сұлы қауызы жатады екен, ол көмірсудың қорытылуын тежеуге көмектеседі. Сұлы қауызымен ақуыз бен пайдалы майларды қосып тұтынуға болады.
Сонымен қатар қырыққабат, асжапырақ, жапырақты көкөністерде қант деңгейін қалыпқа келтіруге көмектеседі екен. Сондай-ақ жаңғақ пен пісте де қанттың сіңірілуін баяулатады.
Бұдан бөлек маман ас қорытуға пайдалы өнім ретінде грек йогуртын да атады. Оның құрамында ақуыз, май мен пробиотиктер көп.
Талқылау

"Қазақтар тұрмайтын Германияда тіліміз қазақша шықты": Шетелде туып-өскен қазақ жігіті желі қолданушыларын несімен сүйсіндірді
Бөкейхан: "Германияда балабақша қызметкерлері ата-анамызға бізбен немісше сөйлесу керегін ескертіп отыратын"

Қазақстандық белсенді уақыт белдеуін қайтару үшін партия құрмақ: Ол зерттеу жүргізіп, қазіргі уақыттың халыққа зиян тигізіп жатқанын анықтады
Шығыс Қазақстан облысының өзінде тонау қылмысы 2,5 есе артқан