Маман қант деңгейін қалыпқа келтіретін өнімдерді атады
Америкалық диетолог Мэри Сабат қант деңгейіне оң әсер ететін өнімдерді атады деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
She Finds басылымына берген сұхбатында диетолог қант деңгейін қалыпқа келтіру үшін құрамында жасұнық көп өнімдерді жеу керегін айтты. Мұндай өнімге сұлы қауызы жатады екен, ол көмірсудың қорытылуын тежеуге көмектеседі. Сұлы қауызымен ақуыз бен пайдалы майларды қосып тұтынуға болады.
Сонымен қатар қырыққабат, асжапырақ, жапырақты көкөністерде қант деңгейін қалыпқа келтіруге көмектеседі екен. Сондай-ақ жаңғақ пен пісте де қанттың сіңірілуін баяулатады.
Бұдан бөлек маман ас қорытуға пайдалы өнім ретінде грек йогуртын да атады. Оның құрамында ақуыз, май мен пробиотиктер көп.
Талқылау

Қазақ баласы Испанияда футбол ойнап жүр: Ерлі-зайыпты ұлының арманы үшін елін қалай тастап кеткенін айтып берді

Қазақстандықтар азық-түлік бағасының шарықтап кеткеніне шағым білдірді: Баға былтырғыға қарағанда қалай өскен?
Соңғы уақытта қазақстандықтар азық-түлік пен тұрмыстық тауарлардың бағасының күрт өсуіне байланысты жиі шағымданып жатыр