Жүзімнің қаупі аталды
Агроном, ауыл шаруашылығы маманы Владимир Викулов жүзімнің қауіпін атады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.

Оның айтуынша, барлық жүзім сорттарында қант көп болады, негізінен глюкоза мен фруктоза түрінде болады, олар өте тез сіңеді.
"Сіз жүзімнің бұтағын жеген сияқтысыз, бірақ оның салмағы бір килограммға тең болуы мүмкін, ал сіз 150 грамм фруктоза қосып аласыз, бұл денеге ауыр соққы", - деді Владимир Викулов.
Сонымен қатар, Викуловтың сөзіне қарағанда, жүзімдікті өсімдік зиянкестерінен қорғау үшін үнемі түрлі химиялық заттармен өңдейді. Бұл мыс, күкірт, фунгицидтер, олар міндетті түрде жүзімге сіңеді. Осыған байланысты агроном жидектерді мұқият жууды ұсынады.
"Адамдар келсе айт, жылауға дайындалайық": Қазақстандықтар жаназа кезінде бастан кешірген жағымсыз жайттары туралы баяндады
Желі қолданушыысы: "Қазақтың жерлеу рәсімін жек көремін"
Не себепті Қазақстанда туу көрсеткіші Ресейден жоғары? Сарапшылар мұның пайдасы мен зиянын айтып берді
Демограф: “Жастар арасында child free ұстанымына бет бұру үрдісі бар”