Басты жаңалықтар
Қарақұмық кейбір адамдар үшін қауіпті болып шықты
Эндокринолог және диетолог Татьяна Бочарова қарақұмықтың кейбір адамдарға қауіпті екенін ескертеді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Оның айтуынша, қарақұмық ботқасы гипоаллергенді өнім. Көбінесе емдік мақсатта пайдаланылады. Яғни, асқазан-ішек жолдарындағы ауруларды емдеуге және алдын алуға көмектесетін диета құрамына кіреді.
"Қарақұмық жей алмайтындарды сирек кездестіруге болады. Өнім ботқасын көп тұтынған жағдайда ғана мәселелер туындайды. Оның құрамындағы жасұнық (клетчатка) іштің кебуіне және газдың пайда болуына әкелуі мүмкін", — деді маман.
Бочарова егер ішекте мәселе болса, қарақұмық ботқасын майлы өнімдермен, әсіресе, балықпен немесе жартылай ет фабрикаттарымен біріктіруге болмайтынын ескертті.
Сондай-ақ, эндокринолог қарақұмықты қайнаған суда емес, өзін пісіру керектігін айтады. Бұл жағдайда оны сіңіру оңайға түседі.
Талқылау

“Партизан болған, 400-ден астам жаралы сарбазды құтқарған”: Екінші дүниежүзілік соғыста ерлік көрсеткен қазақ қыздары кімдер
Әлия мен Мәншүк "Кеңес Одағының батыры", Хиуаз Доспанова "Халық қаһарманы атанды. Бірақ есімі еленбеген, ерлік танытқан қыздарымыз көп

"Жеті жыл күттім": Алматылық жас жігіт 53 жастағы әйелдің жүрегін алғаннан кейін өмірі қалай өзгергенін айтты
Рецепиент Данияр 10 жасына келгенде ауруы асқынып, оттегі баллонын қолдануға мәжбүр болған