Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Диетологтар адамдардың жәндіктерді жеу керек екенін айтты

Диетологтадың айтуынша, адамдар жәндіктерді жеуді бастауы тиіс. Ғалымдар шегіртке мен жібер құртынан, құмырсқадан антиоксиданттар мен өзге де пайдалы заттар тапты. 

Диетологтар адамдардың жәндіктерді жеу керек екенін айтты

Мамандар не себепті адамға жәндік жеудің пайдасы барын түсіндірді. Ғалымдар шегірткелер, жібек құрттары, құмырсқалар және басқа да жәндіктердің ағзасындағы антиоксиданттар мен басқа қоректік заттардың көп мөлшерін анықтады. Аталған жәндіктердің еті тіпті сиыр мен шошқа етімен бірдей. Жәндіктер ақуыздың, қанықпаған май қышқылдарының, минералдардың, витаминдердің және талшықтардың тамаша көзі болып табылатынын атап өту керек. Сарапшылардың пайымынша, жер бетіндегі кем дегенде 2 миллиард адам үнемі жәндіктерді жейді.

«Біз қалған 6 миллиардқа бұл нашар идея емес екеніне сендіруіміз керек. Егер адамдар өздері үшін пайдалы екенін түсінетін болса, онда біз ешкімге көптеген климаттық және экологиялық мәселелерді шешуге мәжбүрлейтін едік», - деп сарапшылар.

Дәрігерлердің пікірінше, құмырсқалар, шегірткелер және цикадалардағы антиоксиданттар мөлшерінен апельсин шырынынан және зәйтүн майынан екі есе көп. Сондықтан мұндай деликатес әртүрлі диеталар үшін қолданылуы мүмкін.

Талқылау