Қандағы қантты тез төмендететін өнім аталды
Ноқатты қолдану қандағы қанттың тез төмендеуіне ықпал етеді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Қандағы қанттың төмендеуіне ноқаттың құрамындағы ақуыз мен талшықтың көп мөлшері әсер етеді. Талшық организмге көмірсулардың сіңуін бәсеңдетеді, нәтижесінде олар баяу, оның ішінде глюкозаға дейін ыдырайды және тез жиналып үлгермейді.
Нақтырақ айтқанда, күніне ноқаттан дайындалған бір тағамды тұтыну, оны бидайға негізделген тағаммен алмастыру, алты апта ішінде қандағы қантты едәуір төмендетеді.
Сондай-ақ, мамандар өнімнің салмақтың артуына әсер етіп, глюкоза деңгейін қалыпқа келтіруге көмектесетінін атап өтті. Қолда бар мәліметтерге сәйкес, ноқатты жегенде адамдар өзін ұзақ уақыт тоқ сезінеді және зиянды тағамға деген құштарлығы төмендейді.
Талқылау

"Күйеуімді қазақша Дарын деп атайды": Ағылшын азаматына тұрмысқа шыққан қазақ қызы оқиғасын бөлісті
Даррен Чандлер: "Қазақ тілін әйелімнің тілі болғандықтан жақсы көремін"

“Келін қылып алатын қыз”: Желіде қазақша ән айтқан португалиялық ару қазақстандықтарды тәнті етті
Лара: "Қазақтар өте-өте талантты халық”