Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Иммунолог дәрумендерді қалай дұрыс қабылдау керек екенін айтты

Иммунолог Владимир Болибок табиғи және синтетикалық дәрумендерді тамақпен бірге қабылдау ағзаға жақсы сіңетінін және оның маңыздылығы жөнінде айтты, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.

"Табиғи немесе синтетикалық кез келген дәрумендік кешендерді тамақпен бірге қабылдағанда жақсы сіңеді. Барлық ас қорыту жүйесі осылай орналасқан. Өнім қорытылғаннан кейін барып дәрумендер ағзаға сіңеді. Витаминдердің кейбір түрлеріне өздерінің тасымалдаушы ақуыздары қажет және олар ас қорыту кезінде де жақсы өндіріледі", - деп түсіндірді Владимир Болибок.

Тағамдардың құрамындағы табиғи дәрумендер бәрібір де кешенді түрде қабылданатын дәрумендер қорын толықтыра алмайды.

“Тағамдардағы витаминдердің жақсырақ екенін біз интуитивті түрде түсінеміз. Себебі тағамда олар табиғи изомерлік формалар түрінде болады. Бұл олардың жақсы сіңуіне көмектеседі. Бірақ қазір халықтың көпшілігі аз қозғалыстағы өмір салтын ұстанғандықтан, калориядағы еңбек шығыны салыстырмалы түрде төмен. Яғни көпшілік бүгінде тұтынылатын тағам мөлшерін азайтуға тырысады. Сондықтан біз витаминдерге күнделікті қажеттілікті қамтамасыз ете алмаймыз", - деп атап өтті дәрігер.

Сонымен қатар Болибок ауыл шаруашылығы өнімдерінің қарқындылығын дамытудың салдары табиғи өнімдерде микроэлементтердің тапшылығына әкелетінін атап өтті. 

Талқылау