Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Ғалымдар фастфуд құрамында қауіпті химиялық қосындылар бар екенін анықтады

Фастфуд құрамында қауіпті химиялық қосындылар бар. Мұнда тағам сақталатын қорап пен оны дайындау барысында қолданылатын  фталаттар жайлы сөз болып отыр.

3a68666dfcd45f35fab744455206f995

Сурет: www.retail-loyalty.org 

Вашингтон Университетінің ғалымдары 8877 адамның мағлұматтарын сараптады. Еріктілер соңғы 24 сағатта не тұтынғанын айтты.

Сондай-ақ зерттеушілер мұндай тағам құрамындағы екі фталат – ди (2-этилгексил) фталат және диизононилфталат қосындысы репродуктивті жүйеге кері әсер тигізеді дейді. Сонымен қатар мамандар бисфенол А іздеді. Оның денсаулыққа зияны аз емес.

Зерттеу көрсеткендей, фастфудты көп пайдаланған адамдарда фталаттар деңгейі мұндай тағамды пайдаланатындардан гөрі 24-40% артық болған.  Фталаттар дәнді және ет өнімдерінде болды.

Талқылау