Балғын әрі шырынды етті қалай таңдауға болады? Мамандар кеңесі
Мамандар сапалы және жаңа етті тез анықтау бойынша, тәжірибелік кеңестер берді.
Сонымен өнімнің балғындығын түсіну үшін саусағыңызбен еттің бір бөлігін басу керек: егер пайда болған тесік тез жоғалып кетсе, онда ет жаңа болады.
Сарапшылар сонымен қатар пісіру және қуыру үшін жақсы етті қалай таңдауға болатынын айтты: егер етке қағаз сүлгі қойғанда еттің суы ақырын ақса, ет шырынды және дәмді болады.
Егер ол, керісінше, тез ылғалданса - ет қатты қуырылады. Мамандар ортасында кесілген ет кесектері шетіне қара болса, қорықпауға кеңес береді.
Қазіргі уақытта бактерияға жол бермеу үшін етті газды затты қолданылады. Бұл еттің беткі қабатының түсінің өзгеруіне әкелетін газ тәрізді орта, бірақ мұндай ет адам денсаулығына ешқандай қауіп төндірмейді, сонымен қатар ол өнімнің дәміне әсер етпейді.
Сонымен қатар, мамандар құс етіндегі ақтық туралы түсінік берді. Олардың айтуынша, мұндай құбылыстар жануардың бұлшықет тініндегі интравитальды өзгерістерден туындаған, бірақ бұл гормондармен байланысты емес.