Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Қарбызды дұрыс таңдаудың 5 әдісі

Қарбыз жейтін маусым да келіп жетті. Алайда дәмді әрі бұзылмаған қарбыз таңдау білесіз бе? Осы орайда қарбызды дұрыс таңдаудың 5 әдісін ұсынамыз.

Күнделікті тұтынып жүрген тағамдағы қызыл бояғыш жәндіктен алынатын болып шықты

Суреттер: nz1.ru

Қарбыздың жерде өсіп жатқандағы ізі ақ не сары болып көрініп тұрады. Егер қарбыздың ізі ақ болса, ол әлі толық піспегенін, ал сары болса піскенін дәлелдейді.

Кей қарбыздардың қоңыр түсті іздері болады. Ол тозаңдану кезінде аралардың жиі ұрыққа түскенінің белгісі. Тозаңдану көп болған сайын қарбыз дәмді бола түседі.

nz1_ru_14694717642

Қарбыздардың аналығы мен аталығы болады. Аталығы сопақша, ал аналығы домалақ келеді. Аталығынан қарағанда аналығы дәмді болады.

Қарбыздың үлкенін де, кішісін де таңдамай орташасын алған дұрыс. Тағы бір айта кетерлік жайт дәмді қарбыз өз көлемінен ауыр болады.

nz1_ru_14694717664

Қарбыздың шіріген құйрығы оның толық піскенін көрсетеді. Егер қарбыздың құйрығы жасыл не жаңа піскендей болып тұрса, оның толық піспегенін айғақтайды.

nz1_ru_14694717675

Жіберіп алмаңыз:

Қазақстандықтарға қарбызды шілденің ортасынан бастап тұтынуға кеңес берілді

Қарбызды дастарханға қоюдың керемет 10 әдісі (фото)

Қарбыздың адам ағзасына қандай пайдасы бар?

Талқылау