Ғалымдар ет жеудің көңіл-күйге тікелей әсер ететінін анықтады
Ғалымдар ет тағамын тұрақты тұтыну миға қуаныш сыйлап, көңіл-күйдің көтеретінін анықтады.
Фото: en.tempo.co
Зерттеу барысында, әлемнің әр түрлі еліндегі адамдарға онлайн-сауалнама жүргізген. Олар ет жеген сайын көңіл-күйлерін сипаттап, айтып отырған.
Зерттеу нәтижесі бойынша ғалымдар мынадай тұжырымға келді: 18-29 жас аралығындағы адамдардың көңіл-күйі күнделікті тамақ рационында еттің болуына байланысты екен. Ал егер, ет тағамын тұрақты тұтынатын болса, миға серотинин, яғни қуаныш гормоны түседі.
Тағы оқыңыз:
Шымкентте жуынатын бөлмеден бір жасар баласы мен анасы өлі күйінде табылды
Талқылау

Қазақстандық блогерлер "лотереяға" тыйым салатын заңды айналып өтудің жолын тапты
Былтырдан бері 113 адам жауапқа тартылып, 50 миллион теңгеден астам айыппұл салынған екен

"Құс үркітіп сағатына 8 200 теңге таптым": Англияда жүріп 1 миллионнан аса айлық алатын қазақстандық жұмысы туралы айтып берді
Алтынай: "Қазақстанда пәтер ақысы, несие, бала-шағаға айлықты жеткізе алмай қиналатынымыз рас”