Басты жаңалықтар
Ғалымдар ет жеудің көңіл-күйге тікелей әсер ететінін анықтады
Ғалымдар ет тағамын тұрақты тұтыну миға қуаныш сыйлап, көңіл-күйдің көтеретінін анықтады.
Фото: en.tempo.co
Зерттеу барысында, әлемнің әр түрлі еліндегі адамдарға онлайн-сауалнама жүргізген. Олар ет жеген сайын көңіл-күйлерін сипаттап, айтып отырған.
Зерттеу нәтижесі бойынша ғалымдар мынадай тұжырымға келді: 18-29 жас аралығындағы адамдардың көңіл-күйі күнделікті тамақ рационында еттің болуына байланысты екен. Ал егер, ет тағамын тұрақты тұтынатын болса, миға серотинин, яғни қуаныш гормоны түседі.
Тағы оқыңыз:
Шымкентте жуынатын бөлмеден бір жасар баласы мен анасы өлі күйінде табылды
Талқылау

"Алдағы 10 жылда мұнай қоры таусылады": Сарапшылар "қара алтынсыз" Қазақстанның болашағы қандай боларын болжады
Мамандар мұнай қоры таусылса, экономиканы әртараптандыру керек деп санайды

"Өз аяғымен кірген бауырымның денесін 2 сағаттан соң алып шықтық": Дәрі еккеннен көз жұмған шымкенттік оқушының туыстары бауырының өліміне дәрігерлерді кінәлайды
Марқұмның ағасы бауырының бұған дейін мүлдем ауырмағанын айтты