Ғалымдар алманы тұқылымен бірге жеуге кеңес береді
Көп адам алманы дұрыс жемейді. Бұл Австрияның Грац қаласындағы технологиялық университеті ғалымдарының пікірі.
Автралиялық ғалымдар алманы дұрыс жеудің жолын айтты.
Зерттеушілердің айтуынша, қоректік заттардың 90 пайызы осы жемістің өзегінде шоғырланған, сондықтан алманы тұқылымен бірге жеген жөн.
2016 жылы зиянсыз тамақ жейтін егде жастағы әйелдердің көп майлы тағамдарды немесе тәтті сусындарды көп тұтынатын әйелдерге қарағанда физикалық белсенділігі жоғары екені белгілі болды. Соның ішінде цитрус жемістері, апельсин шырыны, алма, алмұрт, салат және жаңғақ көп пайдасын тигізді.
Талқылау

Радикализмнен қорғанудың жолы – иммунитет қалыптастыру: Теріс ағымнан сақтануда сақтануда діни білімнің маңызы қандай
Әл-Фараби Болатжан: “Надандық бар жерде радикалдық ағым кең етек жая бастайды”

"Несиенің пайыздық мөлшерлемесі азаяды": Сарапшы коммерциялық банктер тұрғын үй жинағын енгізсе қандай өзгерістер болатынын айтты
Сарапшы: "Бұл ұзақ мерзімді перспективада банктік жүйеге де оң әсер етеді. Уақыт өте келе қаржыландыру арзандайды, яғни ставкалар төмендеп, неғұрлым қолайлы деңгейге жетеді”