Сыр қосылған кофе: Әр елдің азаматтары кофе дәмін өздерінше татымды көреді (фото)
Әлемде миллиондаған адамдар таңертеңгі оразасын дәмді кофемен ашады. Алайда әр елдегі кофенің түр-әлпеті де, дайындалу үдерісі де тіпті бөлек.
Бұл туралы AdMe.ru хабарлайды.
Жұмыртқа кофесі (Вьетнам)
Рецептісінде – жұмыртқа сарысы, тәтті сүт, қант және ыстық кофе.
Лапландиялық кофе (Финляндия)
Әуелі кесеге лапландиялық сыр салынып, сосын барып кофе құйылады.
Римше Эспрессо (Италия)
Әуелі кофе ішпес бұрын лимон салса, дәмділігі тіптен арта түседі.
Лагрима (Аргентина)
Сүтке бір-екі қасық құрғақ кофе қосылады. Мұнда сүт көбірек.
Бонбон (Испания)
Бұл да тәтті сүтпен дайындалған кофе.
Марокко кофесі
Күнжіт дәмдеуіш қоспасы, қара бұрыш пен жаңғақ майын үгітіп қосады. Шынында да әсері ерекше сусынға айналмақ.
Гонконг кофесі
Бірінші жұтқаннан-ақ кофе май шәйдің дәмі қатар сезіледі. Ол үшін 4 ұалташа қара шәй, бұрыш, тәтті сүт және кофе қажет.
Фраппе (Грекия)
Құрамында кофе, балмұздақ, сүт және мұзды су бар.
Фарисей (Германия)
Бұл кофе Германияда отбасылық салтанат кезінде алкогольдің орынын басу үшін шығарылған.
Тоуба (Сенегал)
Кофені қуыру кезінде гвиней бұрышының өнімдері де қосылады. Сусын кәдімгі фильтірленген кофе секілді демделеді.
Сарымсақ және бал қосылған кофе (Түркия)
Бұл Түркиядағы танымао кофе. Бұл “ежелгі мавр рецепті” деп те аталады.
Апельсин қосылған кофе (Ямайка)
Ямайкада ром атты ішімдік көп өндіріледі. Дәстүрлі ямайкалық кофеге де сол сусынның қатысы бар.