Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Апельсин шырынын ішудің пайдасы

Цитрус тұқымдасына жататын апельсин жемісі С витаминіне толы. Ол адам ағзасынының иммунды жүйесін көтеріп, көптеген ауруларға қарсы түруға көмектеседі.

 

apelsinovyj-sok-4

Сурет: xcook.info 

Біздің ағзамыз С витаминін өздігінен өндіре алмайды. Біз оны тек тамақ арқылы тұтынамыз. Ал, С витамині ағзаны токсиндерден тазалап, иммунды жүйені көтеруге көмектеседі және ерте қартаюдың алдын алады. Денсаулық ұлттық институтының зерттеуінше, әрбір ер адам 90 мг С витаминін күн сайын тұтынуы қажет. Ал, әйеледр 75 мг. Бір стакан аплеьсин шырында 97 мг витамин бар.

Әрбір апельсин шырынында гесперидин болады. Ол қан қысымының жақсаруына әсер етіп, қан айналымына көмектеседі. Қысымды тұрақтандырып, бас ауруының алдын алады.

Фолат – бұл адамға өмір бойы қажет болатын В витамині. Ол клеткалардың өсуіне көмектеседі. Әсіресе, балалар мен жүкті әйелдерге пайдасы мол. Ал, бір стакан апельсин шырынында бір күнге жетерлік фолат болады.

Алайда, аплеьсин құрамында қант болатындықтан, күн сайын 500 мг шырыннан артық ішуге болмайды. Әсіресе, таңертең аш қарынға ішуге зиян. Ал, балаларға шырынды суға араластырып берген жөн.

Талқылау