Қауынды қалай таңдаған дұрыс?
Қауын ішінен оның тәттісін таңдай аласыз ба? Қарбыздың дәмділігін ақ-сары белгісіне қарап ажырататыны секілді қауынды да кей белгілеріне қарап оңай ажыратуға болады. Қауынды жол юойында немесе жерде сататындардан алмаған абзал.
Қауынды саусағыңызбен шертіп көргенде одан қатты емес, түтіккен дыбыс шығу керек.
Піскен қауынның екі жағы аздап жұмсақтау келеді. Бірақ өте жұмсағын таңдамаңыз.
Қауынның сыртында жарықшақтар болмауы керек. Ал, нағыз піскен қауынның қабығы осал келеді. Оны саусағыңызбен тырнап тексеріп көрсеңіз болады.
Дәмді қауынның иісі бұрқырап сыртына шығып тұрады. Алайда, одан шөптің иісі шықпауы керек. Мүлде иіс шықпағаны да дұрыс емес.
Сондай-ақ, қауынның да құйрығы қарбыздікі секілді шіріген болса, ол оның дәмділігінің белгісі.
Жіберіп алмаңыз:
Қарбызды дұрыс таңдаудың 5 әдісі (фото)
Талқылау

“50 жыл басқа елде тұрған ата-анам артымнан еріп, көшіп келді”: Қазаққа келін болып түскен корейлік ару жаңа отбасы туралы айтып берді
Екатерина Жанғарина: "Екі үлкен шәугім сүті бар шай беріп, "құя бер" деді"

Желіде тілі шықпаған баланы қой ішегімен қылқындырғандардың видеосы тарады: Логопед-дефектолог ырымның үлкен қаупін айтты
Балаға психологиялық әрі физикалық қауіп төнеді