Ғалымдар ұйқысыздық пен тамақты тойып жеудің байланысын түсіндірді

Сәрсенбі, 2 Наурыз , 2016 12:17

Нейрофизиологтар тамақты тойып жеп семірудің адам ұйқысына қалай әсер беретінін түсіндірді. Тамақ жегеннен адам қанында химиялық заттардың концентрациясы артып кетеді екен.

чччч

Сурет uznayvse.ru

Бұл туралы lenta.ru сайты хабарлайды.

Зерттеу жүргізу үшін ғалымдар 14 ерікті адамдардың көмегіне жүгінген. Олар төрт күннен екі мәрте Чикаго университетінің клиникасына келіп сынақтан өтеді. Бірінші кезекте олар сегіз сағаттан ұйықтайды. Ал екінші ретте төрт сағаттан. Адамдар тамақты күніне үш мезгіл – таңғы сағат 9-да, түскі 2-де және кешкі 7-де ішкен.

Нәтижесінде, аз ұйқы энергения шығындауға соншалықты себеп болмайтындығы анықталған. Алайда, қарынның ашуы қатты сезілген. Қатты қарын ашатын кез адамдарда түскі ас уақытында келген. Сынаққа қатысушылар әсіресе, тәтті әрі қатты пайдалы емес тағамдар – печенье, конфет және чипсыға үйір болған.

Ғалымдар ұйқысы аз адамдарда эндоканнабиноид концентрациясы күрт өсетінін байқаған. Түнгі ұйқыдан соң олардың деңгейі 33 пайызға көтерілген. Ал күн ортасында адамдар аштықты сезінетін сәтте тағы да қаттырақ өскен. Ғалымдар, дәл осы эндоканнабиноидтер тойып ішу салдарынан ұйқысыздыққа соқтыратын нейрофизиологиялық механизм болуы мүмкін деп топшылайды.

Источник: Stan.kz

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Источник: Stan.kz

0
Комментариев

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Орташа айырбас бағамы
24.05.17
Сатып алу
Сату үшін
USD
327
329.5
EUR
370
374
RUB
5.05
5.12
Міндетті түрде оқыңыз
Соңғы жаңалықтар