Ғалымдар ет жеудің көңіл-күйге тікелей әсер ететінін анықтады
Ғалымдар ет тағамын тұрақты тұтыну миға қуаныш сыйлап, көңіл-күйдің көтеретінін анықтады.
Фото: en.tempo.co
Зерттеу барысында, әлемнің әр түрлі еліндегі адамдарға онлайн-сауалнама жүргізген. Олар ет жеген сайын көңіл-күйлерін сипаттап, айтып отырған.
Зерттеу нәтижесі бойынша ғалымдар мынадай тұжырымға келді: 18-29 жас аралығындағы адамдардың көңіл-күйі күнделікті тамақ рационында еттің болуына байланысты екен. Ал егер, ет тағамын тұрақты тұтынатын болса, миға серотинин, яғни қуаныш гормоны түседі.
Тағы оқыңыз:
Шымкентте жуынатын бөлмеден бір жасар баласы мен анасы өлі күйінде табылды
Талқылау

Үлескерлерге қатысты заң өзгереді, Трамптың 25%-дық баж салығы күшіне енеді: Қазақстанда 1 тамыздан бастап не өзгереді
1 тамыздан бастап үлескерлерге салынып жатқан ғимараттардағы тұрғын үй үшін қолма-қол ақша төлеуге тыйым салынады

“Келіндік міндетім жоқ, үй шаруасын 5 қызметші атқарады”: Үнді жігітіне тұрмысқа шыққан қазақ қызы ерекше өткен тойы мен салты туралы айтып берді
Айгерім: “Келіндік міндетім жоқ, үй шаруасын 5 қызметші атқарады”