Ғалымдар ет жеудің көңіл-күйге тікелей әсер ететінін анықтады
Ғалымдар ет тағамын тұрақты тұтыну миға қуаныш сыйлап, көңіл-күйдің көтеретінін анықтады.
Фото: en.tempo.co
Зерттеу барысында, әлемнің әр түрлі еліндегі адамдарға онлайн-сауалнама жүргізген. Олар ет жеген сайын көңіл-күйлерін сипаттап, айтып отырған.
Зерттеу нәтижесі бойынша ғалымдар мынадай тұжырымға келді: 18-29 жас аралығындағы адамдардың көңіл-күйі күнделікті тамақ рационында еттің болуына байланысты екен. Ал егер, ет тағамын тұрақты тұтынатын болса, миға серотинин, яғни қуаныш гормоны түседі.
Тағы оқыңыз:
Шымкентте жуынатын бөлмеден бір жасар баласы мен анасы өлі күйінде табылды
Талқылау

"Дүкенде дөрекілік танытып, қонақүйге кіргізбеді": Қазақстандық блогер Ресей мен Беларусьтегі сапарында болған күтпеген әсерлерін айтты
Блогердің сөзінше, Ресей мен Украина арасындағы соғысқа қарамастан жергілікті халық күнделікті күйбең тіршілігін жалғастырып жатыр

"Суды артық пайдаланса, тариф 30% қымбаттайды": Қазақстандықтар су нормасы туралы жаңа ережеге қарсы шықты
Министрліктің мәліметінше, бұған дейін әр өңірде су бағасы әртүрлі есептелген