Ғалымдар ет жеудің көңіл-күйге тікелей әсер ететінін анықтады
Ғалымдар ет тағамын тұрақты тұтыну миға қуаныш сыйлап, көңіл-күйдің көтеретінін анықтады.
Фото: en.tempo.co
Зерттеу барысында, әлемнің әр түрлі еліндегі адамдарға онлайн-сауалнама жүргізген. Олар ет жеген сайын көңіл-күйлерін сипаттап, айтып отырған.
Зерттеу нәтижесі бойынша ғалымдар мынадай тұжырымға келді: 18-29 жас аралығындағы адамдардың көңіл-күйі күнделікті тамақ рационында еттің болуына байланысты екен. Ал егер, ет тағамын тұрақты тұтынатын болса, миға серотинин, яғни қуаныш гормоны түседі.
Тағы оқыңыз:
Шымкентте жуынатын бөлмеден бір жасар баласы мен анасы өлі күйінде табылды
Талқылау

Қазақстандықтар шоколадтың күрт қымбаттағанына шағымданды: Неліктен тәттіге енді көбірек төлейміз
Соның ішінде ең көп қымбаттағандары: шоколад – 28%, глазурленген кәмпиттер – 13,9%

LRT құрылысы, ғарышты игеру мен спортты дамыту: Министрліктер алғашқы жартыжылдықта бюджет қаржысын қайда жұмсады
2025 жылдың алғашқы жартыжылдығында мемлекеттік бюджет қалай жұмсалғанын жаздық