Еуразиялық одақ елдері балалар тағамындағы қауіпті зат туралы ескертті
Еуразиялық экономикалық одақ (ЕАЭО) «Роспотребнадзор» тамақ өнеркәсібіндегі өсімдік майларында және майларында қауіпті глицидті эфирлердің және глицидтердің барынша көп мөлшерде болуына арналған стандарттарды белгілеу бойынша ұсынымдар берді.
Майлы қышқылдардың глицидті эфирлері денсаулыққа зиянды заттар болып табылады. Олар өсімдік майларын термиялық өңдеу кезінде пайда болады. Glycidil, кейбір көздер бойынша, әлеуетті канцероген болып табылады.
Сонымен қатар, бұл қауіпті заттар азық-түлік өнімдерінде, соның ішінде жасанды азықтандыруға арналған нәрестелердің тағамдарында формулаларында бар.
Роспотребнадзор Еуразиялық экономикалық комиссияға 2010 жылғы 28 мамырдағы № 299 Кеден одағы комиссиясының шешімімен бекітілген өсімдік майлары мен майларына арналған глицид эфир стандарттарын және глицидті енгізуге қатысты «Санитарлық-эпидемиологиялық қадағалауға жататын өнімдерге (тауарларға) бірыңғай санитариялық-эпидемиологиялық және гигиеналық талаптарға өзгерістер енгізу туралы» материалдарды дайындайды.
Stan.kz сайтын Telegram арқылы оқыңыз. Арнамызға жазылыңыз.