Диетологтар жаңадан сығылған шырындардың қауіптілігі туралы ескертті
Бүтін жемісті шырынға айналдырғаннан кейін, өнім витаминдер мен талшықтарды жоғалтып қана қоймайды, тіпті денсаулыққа қауіпті болады. Бұл туралы америкалық тамақтану және диетология академиясының мамандары ескертті, деп жазады Stan.kz ақпараттық агенттігі.

«Жаңа сығылған шырын қандағы қант деңгейін драмалық масштабқа дейін күрт көтеріп жібереді. Ал, бүтін жеміс мұндай нәтиже бермейді», - деді диетолог Робин Форутан.
Оның айтуынша, бір қарағанда тартымды көрінетін жеміс шырындары құрамында қант болғандықтан «құнарландырылған калория көзі» болып табылады.
Бұл жағдайда шырын көкөністерден, әсіресе сәбізден және қызылшадан жасалса да, оның қауіптілігі азаймайды. Осыған орай, Форутан бір демде 110 грамнан астам жаңа сығылған шырынішпеуді ескертеді.
Диетелогтың сөзінше, мұндай сусындардың тұрақты тұтынылуы қант диабетін тудыруы мүмкін.
Stan.kz сайтын Telegram арқылы оқыңыз. Арнамызға жазылыңыз.
"Адамдар келсе айт, жылауға дайындалайық": Қазақстандықтар жаназа кезінде бастан кешірген жағымсыз жайттары туралы баяндады
Желі қолданушыысы: "Қазақтың жерлеу рәсімін жек көремін"
Не себепті Қазақстанда туу көрсеткіші Ресейден жоғары? Сарапшылар мұның пайдасы мен зиянын айтып берді
Демограф: “Жастар арасында child free ұстанымына бет бұру үрдісі бар”