Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Ғалымдар тәулігіне қаншалықты нан жеу керектігін анықтады

Бидай дәнін жеу адамды созылмалы ауруға ұшыратып, денсаулығына қауіп төндіруі мүмкін. Осы мәселеге зерттеу жүргізген британ ғалымдары ең оңтайлы тәуліктік азық-түлік порциясын да есептеп шығарған.

xleb-pri-g-v_6

Сурет therebenok.ru

Бұл туралы lenta.ru хабарлайды.

Тұтас дән түйіршіктерін жеу жүрек ауруына, оның ішінде жүректің ишемиялық ауруына (19 пайыз), инсультке (14 пайыз), ракқа (15 пайыз), диабет пен жұқпалу ауруға (26 пайыз) және тыныс жолдары (22 пайыз) ауруына ұшыратуы мүмкін екен.

Адамдар тәулігіне екі порция астық дақылынан жасалған тамақ ішкені дұрыс. Бұл шамамен 32 грамм тұтас дән немесе 60 грамм тұтас бидайдан жасалған ақ нан. Өнімді бір тәулікте 7,5 порцияға дейін қабылдау ағзаға ауырлық түсіреді.

Ғалымдар тұтас дәнді құрғақ таңғы ас немесе нан күйінде тұтынуға кеңес береді.

Талқылау