Ғалымдар: картоп жүкті кезде сусамыр қаупін арттырады

Сәрсенбі, 13 Қаңтар , 2016 12:23

Америкалық Мэрилэнд штатындағы Ұлттық денсаулық институтының ғалымдары жүкті әйелдің рационында картоптың болуы қант диабетінің (сусамыр) туындау қаупін арттыратынын анықтады.

article52053

Ғалымдар 21 мың жүктілік тарихын зерделеп, аптасына бес рет немесе одан көп картоп қосылған тағам тұтынатын әйелдерде басқаларына қарағанда сусамыр диагнозы бір жарым есе көп анықтаған.
Ғалымдар оған себеп картоп құрамындағы крахмал деп санайды. Зерттеушілердің пікірінше, крахмал қандағы қант құрамын күрт көтеріп жібереді екен.
Жүктілік сусамыры – әйелдерде жүктілік кезде пайда болатын қант сусамырының түрі. Көбінесе бала туғаннан кейін жоқ болып кетеді. Ондай кезде қандағы қант тамақ ішкеннен кейін көтеріледі.
Медиктердің айтуынша, мұндай сусамыр екі-үш пайыз жүкті әйелдерде байқалады. Босанғаннан кейін жағдай тұрақталғанына қарамастан, сусамыр баланың денсаулығына кері әсер етуі мүмкін.

Источник: Stan.kz

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Источник: Stan.kz

0
Комментариев

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Орташа айырбас бағамы
21.01.17
Сатып алу
Сату үшін
USD
327
329.5
EUR
370
374
RUB
5.05
5.12
Міндетті түрде оқыңыз
Соңғы жаңалықтар