Соңғы жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар

Диетологтар дұрыс тамақтанудың құпиясын ашты

Сидней университетінің профессоры, белгілі дәрігер-диетолог Дэвид Раубенхаймер дұрыс тамақтану құпиясын ашты.

епеп

Фото: pravilnoe-pokhudenie.ru

Бұл туралы Vistanews.ru хабарлайды.

Ғалымдар эволюцияға есептелген және экология талаптарына негізделген дұрыс тамақтану әдісін ұсынды. Мамандар ересек адамның дұрыс тамақ мөлшері 44-65 пайыз көмірсудан, 35 пайыз май және 25 пайыз ақуыздар тұруы тиіс дейді.

Маман өз зерттеуін он жылға жуық уақыт бойы Жаңа Зеландияда жергілікті адамдарға және жабайы жануарларға жасаған. Ол сондай-ақ, олардың тәртібі мен тамақтану тәсілін зерттеген. Олардың тағам мөлшерін сараптай келе, ол жануарлардың организміне не керек екенін сезінетінін байқайды.

Адам егер қандай да бір аурумен ауырып диетологқа қаралса, қандай да бір заттектің жетіспеушілігі анықталар еді. Алайда ғалымның пікірінше, ондай тәсіл дұрыс емес және проблема организмдегі баланстың сақталмауынан тууы мүмкін.

Оқи отырыңыз:

Елімізде кейбір йогурт пен қойытылған сүт өнімдері денсаулыққа зиянды болып шықты

Майонездің денсаулыққа зиянды екені рас па

Дәрігерлер денсаулықты жақсартып, салмақ тастау үшін ыстық ванна қабылдауға кеңес береді

Денсаулыққа ең қауіпті жемістер

Талқылау