БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР

Дәмді тағамдардың тағы бір зиянды тұсы анықталды

Манчестер университетінің ғалымдары фастфудтың күйзеліске түсі қаупін 40 пайызға арттырады деген шешімге келді.

Мамандар 11 зерттеу нәтижесін талдады. Зерттеде тамақтану мен күйзелістің байланысы зерттелді. Зерттеуге 16 жас пен 72 жас аралығындағы 100 мың ерікті қатысты. АҚШ, Австралия, Европа, Орта Азия елінің тұрғындары да бар.

Олар қалай тамақтанатыны жайлы сауалнама толтырды. Олардың күйзеліске түсуге бейімділігі мен психикасы, тершеңдікке қарсы қандай зат қолданатыны, өзін өзі бақылауы талданды. Көбіне қандай тағамды жейтіні анықталды.

Фастудты ұнататындар мен 1,4 есе майлы, зиянды тағам жейтіндердің күйзеліске бейім келетіні белгілі болды. Күйзеліске түсу жасы мен жынысына байланысты емес. Ғалымдар пайдалы, талшыққа байтағамдарды адм психикасының қалпынада болуына көмекетесетінін айтады.

Stan.kz сайтын Telegram арқылы оқыңыз. Арнамызға жазылыңыз.

Загрузка...
Қазір оқып жатыр